Missie & Visie


De missie van Queer & Sober is een platform te bieden aan leden van de Queer community die zonder alcohol door het leven gaan en/of geinteresseerd zijn in een alcohol vrije levensstijl samen te brengen.


Alcohol en drugsmisbruik komt 2 tot 3 keer zoveel voor in de queer community vergeleken met de hetero community. Daarom is onze visie om met Stichting Queer & Sober een plek te creeeren waar je queer en jezelf kunt zijn zonder daar drank of drugs voor te hoeven gebruiken. 

Jeroen van Zanten

Voorzitter

Sjoerd Dreteler

Penningmeester

Queer

&

Sober

Onder Queer verstaan we iedereen die zich niet als heteroseksueel identificeert, en/of zich niet kan vinden in traditionele gender rollen.

Met Sober bedoelen we alcoholvrij in de breedste zin van het woord. Het maakt bij Queer & Sober niet uit waarom je niet drinkt. Iedereen die queer en alcoholvrij is, of queer is en interesse heeft in een (deels) alcoholvrije lifestyle is welkom. Belangrijk daarbij is dat al onze evenementen drank en drugs vrij zijn.

Jeroen van Zanten


Hoi! Ik ben Jeroen (He/Him)en binnen de Q&S Club ben ik voorzitter. Ik 35 jaar en woon in Amsterdam. Nadat mijn weekenden steeds meer uit de hand liepen en ik me verloor in de party scene besloot ik ruim 4 jaar geleden om te stoppen met drinken. Nu help ik al een tijd gaymannen die willen stoppen met drinken en vanuit zelfvertrouwen echt hunzelf willen zijn. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat veel mensen in de queer community die alcoholvrij zijn aansluiting misten. Tijdens de Pride in 2022 onstond het idee om Queer & Sober op te zetten en een paar maanden later werd Queer & Sober samen met Sjoerd realiteit.


Groet Jeroen, Sober coach, jeroen@queerandsober.org

Sjoerd Dreteler


Mijn naam is Sjoerd (He/Him) en binnen de Q&S Club ben ik penningmeester. Dat betekent dat ik de financiën in de gaten houd. Ik draag graag bij aan de stichting omdat ik het heel belangrijk vind dat mensen een plek hebben om contact te hebben zonder druk te voelen om middelen te gebruiken. Zelf streef ik naar een alcoholvrij leven. Voor mij is dit echter een proces. Een jaar geleden dronk ik bijna elke dag alcohol, en mijn hele sociale leven draaide om alcohol. Het afgelopen jaar heb ik daar verandering in gebracht, nu drink ik alleen nog maar bij hele speciale gelegenheden (en nee, een date is niet bijzonder genoeg…). Ik kijk er erg naar uit om mijn netwerk uit te breiden en nieuwe vrienden te maken met mensen die niet drinken. Wil je een evenement organiseren maar weet je niet zeker of er financiering is, neem dan gerust contact met mij op!


Groet Sjoerd, Psycholoog, sjoerd@queerandsober.org